Daling in zicht voor S&P500 en Nasdaq

Het is zeer gebruikelijk dat aandelen stijgen, en soms behoorlijk veel en wel twee maanden of zelfs langer , tijdens een seculiere bearmarkt. Tijdens de Tech Crash beleefde de S&P 500 vier rally’s, variërend van 10% tot 25%, en duurden ze van twee weken tot maximaal 2,5 maanden. Tijdens de Housing Crash maakte de S&P 500 vier rally’s, variërend van 10% tot 15% en die elk één tot twee maanden duurden. In deze context is de huidige rally in aandelen 10 weken oud (iets meer dan twee maanden) en heeft de S&P 500 een rally van zo’n 17% gezien.
image
Dit roept de vraag op … als dit inderdaad een bearmarktrally is … wanneer zal deze eindigen? Anders gezegd, wanneer begint de volgende etappe naar beneden? Historisch gezien, het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde (hetzelfde als het 200-daags voortschrijdend gemiddelde) is een lijn van GROTE betekenis geweest tijdens berenmarkten. Tijdens de Tech Crash kon de S&P 500 hier nooit boven komen en daar blijven.
image
Dit zagen we ook tijden de huizencrisis in 2008.
image
De S&P 500 staat op het punt zijn 200-DMA/40-WMA te testen. Als de geschiedenis een leidraad is, zal het deze lijn niet kunnen doorbreken en zullen aandelen binnenkort aan hun volgende etappe beginnen. Naar beneden dus!
image
Je bent gewaarschuwd.

Leave a Reply