Affimed voorbeeld voor IMV

Vandaag schiet het aandeel Affimed de lucht in. Het heeft een mega deal gesloten met Genentech. Het aandeel staat meer 175% in de plus.

– Affimed Announces Collaboration with Genentech to Develop Novel NK Cell Engager-based Immunotherapeutics for Multiple Cancer Targets
– Affimed will receive $96 million upfront and committed funding and is eligible for up to an additional $5.0 billion including milestone payments, and royalties on sales.

Dit bedrijf is nog steeds in de klinische fase en heeft ook een samenwerking met Merck. Voor de duidelijkheid, Merkc heeft een kanker medicijn en dat heet Keytruda, ook wel Pembrolizumab geheten. Dit is goedgekeurd voor verschillende kankersoorten door de FDA als een monotherapie en dat wil zeggen dat patiënten alleen dit medicijn krijgen. Nu zijn er meer dan 40 combitherapie trials uitgezet. Bedrijven testen dan hun eigen medicijn in combinatie met Keytruda. Ze hopen dan een betere ORR (overall response rate) te krijgen dan de monotherapie. Als dat het geval is, dan is het kassa. De eerste resultaten van Affimed in combinatie met Keytruda waren beter dan Keytruda als monotherapie. Kortom, de techniek erachter werkt en Genentech slaat direct toe. Dit is van belang voor IMV en dat leg ik hieronder uit.

Dit is belangrijk om te begrijpen. De resultaten die IMV presenteerde tijdens de ASCO betrof de combinatie therapie met Incyte. Incyte heeft ook Epacadostat getest als monotherapie maar dat werkte niet. Je ziet hierboven op de 2de rij het staan, 0% ORR. Dat DPX + Epacadostat 30% heeft gehaald kan je dus ook interpreteren als zijnde dat DPX als montherapie 30% heeft gescoord. En daarmee werkt het beter dan Keytruda, zie de 3de rij met 12%. Incyte en IMV gaan dat dus nu uitzoeken. Uit het persbericht van 9 augustus:

Investigators plan to enroll up to 32 evaluable patients in the Phase 2 cohort, which will evaluate DPX-Survivac and low dose cyclophosphamide with, or without, epacadostat in patients with advanced recurrent ovarian cancer. In accordance with regulatory guidelines for combination trials, the goal of this component of the program is to evaluate the clinical contribution of each investigational drug in the combination regimen.

Dat wordt dus super spannend maar voor IMV is het een WIN-WIN situatie. Als blijkt dat Epacadostat van Incyte een positief effect heeft, dan wil Incyte zeker partner worden van IMV. Ze hebben namelijk de beste resultaten! Als blijkt dat Epacadostat helemaal geen waarde toevoegt, dan werkt DPX als monotherapie!

Voor eind september worden ook de resultaten voor de Merck trial bekend gemaakt. Ik verwacht hier heel veel van, vooral omdat Keytruda al een positief effect heeft. Ook dan volgt een trial waarbij wordt gekeken naar het effect van de afzonderlijke medicijnen. IMV heeft al bewezen dat de techniek werkt, de zogeheten MOA (method of action). Nu is het wachten op de grote partner die toeslaat. Nu dat Genetech al heeft gehapt, is een goed teken. Met de huidige goede data die IMV heeft, is het een kwestie van tijd voordat we een soort gelijk bericht krijgen voor IMV. Daar ben ik van overtuigd. En aangezien ze alle rechten hebben, moeten partijen diep in de buidel tasten!

IMV

Leave a Reply