Grote koper in IMV actief

De afgelopen weken viel het me op dat er een grote bieder in het orderboek van IMV lag. De bieder was niet altijd zichtbaar want soms ging er iemand boven liggen. Maar op de momenten dat de bieder er wel was, heb ik een screenshot gemaakt.

Ik volg IMV al vele jaren en ik heb nog nooit een dergelijke bieder gezien. Ik klom in de pen en ik mailde de CFO. En ik kreeg bevestigd wat ik al vermoedde, een institutionele koper is bezig om stukken te kopen. Nu is dat natuurlijk niet zo vreemd, dat gebeurt in elk aandeel. Maar de order grootte zet me wel aan het denken. Iemand heeft blijkbaar haast om zo snel mogelijk een positie te krijgen…. tijd voor speculatie dus!

Deze screenshots laten duidelijk de grote bieder zien. En gedurende de week krijgt de koper meer en meer stukken en wordt zijn bieding kleiner. Ik kijk uit naar komende week!

Een bied van 1187 staat gelijk aan 118.700 aandelen
Een bied van 1069 staat gelijk aan 106.900 aandelen

IMV DLBCL data… mijn kijk erop

Ik raad je aan om te luisteren en zelf je beeld te vormen, je kan hier de webcast beluisteren.

Het is niet moeilijk, met logisch nadenken kom je heel ver 🙂 En dan is er ook nog Google…altijd je beste vriend.

Bij een combinatie trial moet je kunnen aantonen welk element van de mix verantwoordelijk is voor welk effect. Dat is nu de hamvraag. Alleen heeft Merck meer data dan IMV. Dat zegt de CEO letterlijk tijdens de webcast. Daarnaast heeft Merck ook een test gedaan met Pembo in DLBCL en kwam niet in de buurt van de combi resultaten. Dus dat DPX iets goeds toevoegt, dat is meer dan duidelijk.

En vooral in mensen die PD-L1 positief zijn. Dat is een eiwit dat op een kankercel zit. Als het er is, ben je positief. Zit het er niet, dan negatief. Bij de positieve biomarker zijn de resultaten bizar goed met een ORR van 86%.

Als je kijkt in bovenstaande chart zie je dat de ORR 37% in de ITT groep. Dat zijn dus alle mensen, PD-l1 positief en negatief. Zelfs dan is de data goed genoeg denk ik voor goedkeuring. Zeker gezien het veiligheidsprofiel… de drie kolommen helemaal rechts.

Nu komt er dus een Phase 2 die zich gaat richten op een subpopulatie met PD-l1 positieve mensen. En de samenwerking met Merck gaat door. De CEO zei tijdens de call dat er snel meer duidelijkheid komt. Of dit een partnership wordt…geen idee.

Nogmaals, MERCK weet alle data…de ORR van 86% is bizar hoog, dat vinden alle analisten ook. Ik denk dat Merck de portemonnee gaat trekken en IMV op een bepaalde manier aan zich wil gaan binden. We gaan het snel genoeg horen!