Auplata, een gouden kans?

Het aandeel auplata bestaat al heel lang en veel mensen kennen het vooral omdat het al jaren verliest draait. En natuurlijk ook vanwege de vele shuffles in het aandeel. Vrij recent stonden er 2.5 miljard aandelen uit en dat was natuurlijk krankzinnig. Er is toen besloten om een RS te doen van 10 tegen 1. Het aantal aandelen is nu ongeveer 250 miljoen en daarvan zit 77% in vaste handen.

En dat is belangrijk om te weten. De free float is dus 23%. Wat veel mensen ook niet weten is dat Auplata op de beurs dus meer dan 100 miljoen waard is. Het is dus ook totaal niet te vergelijken met andere penny stocks. Auplata heeft door de jaren heen belangen opgebouwd in diverse bedrijven. Onder andere in CMT, een bedrijf dat afgelopen jaar 26 miljoen aan dividend uitkeerde. Auplata heeft een belang van ruim 18% in CMT.

Lees eens https://en.miningandbusiness.com/economy/guyanese-gold-the-gold-shot-of-luc-gerard-325 voor meer achtergrond info.

Maar de goud mijnen trekken nu natuurlijk de aandacht. Goud is de laatste maanden flink gestegen terwijl de waarde van Auplata gedaald is. De laatste weken is er echter een koper actief in het fonds. Als we een kooporder inlegden, kwam er meteen een bieder boven te liggen. Kortom, iemand wil graag de stukken hebben. Technisch gezien breekt het aandeel met de lange termijn trend.

Vandaag was er slot op de hoogste koers van de dag en normaliter mogen we dan morgen een verdere stijging verwachten. Auplata is een goed alternatief voor een belegging in Canadese goud juniors. Wel is het aandeel bovengemiddeld risicovol en past dan ook niet bij ieder risico profiel.

Be the first to comment

Leave a Reply