Biophytis ontploft, Integragen en Theradiag next!

Integragen

Het Franse aandeel Biophytis ging deze week maar liefst 30% hoger. Waarom dan? Nou, ze hebben recent geld opgehaald en Braknor Fund heeft een belang. Het gaat deze jongens natuurlijk maar om 1 ding en dat is geld verstrekken en vervolgens er meer geld uit halen. Maar het is super goed voor het sentiment. De kans is dan ook groot dat achtergebleven en recent gefinancierde bedrijven ook een koerssprong kunnen maken. Ik heb 2 kandidaten: Theradiag en Integragen. Om met de laatste te beginnen:

aantal uitstaande aandelen: 6 536 944
42% in vaste handen
huidige marktwaarde: 19 miljoen
3.7 mln opgehaald in februari tegen EUR 2.53

Uit een recente presentatie worden de volgende doelen voor de komende 12 maanden uiteengezet:

Grow of partnerships in clinical genomics
– Access new clinical genomic platforms as the sole or partner operator

Enlarge digital genomics offering
– Continue development of clinical sequencing offers such as circulating tumor exome, low DNA quantity
– Develop & market bio informatics software – ICE launch in 2018
– Grow  GeCo expertise and IT support

Successfully Launch  miRpredX test
– Licensing partners in North America and Europe
– CE marked kit launch in European countries

Select R&D partnerships
– Access to clinical trials relevant for miR-31 -3p biomarker in Colorectal and Lung cancer
– Companion Dx agreement

De trigger wordt het persbericht met de launch van de miRpredX test. Hier kan direct geld worden verdiend. Ook een licentiepartner in de VS kan de koers in vuur en vlam zetten. Kortom, zodra de koers boven de 3.10 gaat, de eerste weerstand, ben ik koper en boven de 3.30 koop ik fors bij.

Theradiag

Omzet 1ste kwartaal 2017 groeide met 5% maar LisaTracker onderdeel groeide met 27%. Ze deden in mei een emissie en haalden hiermee 4 mln op. De koers was 2.30 en momenteel noteren we iets boven die koers op 2.39.

This year, we intend to launch the BioCLIA range withHOB Biotech, our Chinese partner, to accelerate this growth in the Lisa Tracker ® range and inject fresh impetus into our IVD sales. That should deliver strong growth in our business during 2017

Ook dit heeft nu voldoende geld in kas om flink aan de weg te timmeren. De groei zit er lekker in en met de launch in China kan dit aandeel weer eens in de spotlights komen. Ik heb al enkele weken een positie in dit fonds en voel me er happy bij. De downside is beperkt terwijl bij goed er flink wat fantasie kan komen. Er staan nu ruim 8.5mln aandelen uit wat het bedrijf een marktwaarde geeft van iets meer dan 20 miljoen.

Conclusie
Integragen en Theradiag hebben allebei een marktwaarde van rondom de 20 miljoen. Allebei hebben ze recent opgehaald en ligt er goed nieuws op de loer. Het sentiment is prima in deze sector dus wie weet kunnen we een dikke vette rit 100% gaan maken.

Be the first to comment

Leave a Reply