IMV DLBCL data… mijn kijk erop

Ik raad je aan om te luisteren en zelf je beeld te vormen, je kan hier de webcast beluisteren.

Het is niet moeilijk, met logisch nadenken kom je heel ver 🙂 En dan is er ook nog Google…altijd je beste vriend.

Bij een combinatie trial moet je kunnen aantonen welk element van de mix verantwoordelijk is voor welk effect. Dat is nu de hamvraag. Alleen heeft Merck meer data dan IMV. Dat zegt de CEO letterlijk tijdens de webcast. Daarnaast heeft Merck ook een test gedaan met Pembo in DLBCL en kwam niet in de buurt van de combi resultaten. Dus dat DPX iets goeds toevoegt, dat is meer dan duidelijk.

En vooral in mensen die PD-L1 positief zijn. Dat is een eiwit dat op een kankercel zit. Als het er is, ben je positief. Zit het er niet, dan negatief. Bij de positieve biomarker zijn de resultaten bizar goed met een ORR van 86%.

Als je kijkt in bovenstaande chart zie je dat de ORR 37% in de ITT groep. Dat zijn dus alle mensen, PD-l1 positief en negatief. Zelfs dan is de data goed genoeg denk ik voor goedkeuring. Zeker gezien het veiligheidsprofiel… de drie kolommen helemaal rechts.

Nu komt er dus een Phase 2 die zich gaat richten op een subpopulatie met PD-l1 positieve mensen. En de samenwerking met Merck gaat door. De CEO zei tijdens de call dat er snel meer duidelijkheid komt. Of dit een partnership wordt…geen idee.

Nogmaals, MERCK weet alle data…de ORR van 86% is bizar hoog, dat vinden alle analisten ook. Ik denk dat Merck de portemonnee gaat trekken en IMV op een bepaalde manier aan zich wil gaan binden. We gaan het snel genoeg horen!

Mailwisseling met IMV

Gisteravond klom ik nog even in de pen stuurde een mail naar Fred, de CEO van IMV. De koersontwikkeling is natuurlijk vervelend. Een dikke min op slechts 20.000 verhandelde aandelen. Maar ja, dat is het risico van dit soort fondsen. Enfin, ik stelde hem de volgende vragen en kreeg de volgende antwoorden:

Hi Fred,
I was hoping for something a bit more positive from ESMO but the frustratlingly low enrollment numbers really make me worry. On september 11, 2018 the Basket trial was announced. So over the course of 1 year only 23 patients were treated. With this pace…it’s going to take… a long time.

– What can IMV do to speed up the enrollment process?

Enrolment is not linear. There is a lead time to open clinical sites (3-6 months). First patients were enrolled in Feb-march 2019. Also since it is a first in human for multiple indications there was a safety lead in where you have to show in 20 patients that there is no safety adverse events before being authorized to fully enrol. Once safety is passed and full enrolment is open at all sites enrolment increases exponentially. Still from February we have open more than 10 sites, passed safety, screened 50 patients with 28 enrolled (it is at the bottom of the press release). 

– The slow process also effects the stock valuation. Do you feel this will hinder you in partner discussions?

No. We had a meeting with Merck recently where they commented they were actually impressed by the enrolment in this trial. In any case DLBCL is more advanced and driving the pace of discussions

– Last question, the investment community expected that the Wells Fargo analyst would begin following IMV after the latest offering. Any comment? 

We also have the same expectation and have been pushing as much as we are authorized to do. 

Resumerend, Merck heeft interesse in DLBCL en ook uit de data blijkt dat deze combi een goede kans heeft om marktaandeel te winnen als het wordt goedgekeurd. We kunnen nu een sneller enrollment proces verwachten en omtrent de Wells Fargo initiatie blijft het afwachten.