De timing van de offering

Ik heb net contact gehad met IMV. Mijn belangrijkste vraag had te maken met de timing. Waarom nu geld ophalen en waarom niet wachten na trial results.

Het originele plan was om geld op te halen na de bekendmaking van de Incyte trial results in december 2017. Dat plan viel echter in duigen nadat bleek dat het medicijn van Incyte geen toegevoegde waarde had. Ze wilden toen niet het risico lopen op een slechte deal vanwege de perceptie.

In 2018 waren ze van mening dat er geen goed moment was. De brede IO (immuno oncologie) markt ging onderuit. Fondsen als Advaxis en Immue Design verloren tot wel 80% van hun waarde. Kortom, dit was ook niet het moment om als IO bedrijf geld op te halen.

Dan de timing van 2019. Ja, het was niet ideaal. Dat zijn ze met me eens. Maar ze konden niet wachten tot juni. Ze hadden dan nog maar voor 3 maanden geld gehad en dan waren ze echt fijngeknepen door de begeleidende partijen. Je MOET dan namelijk koste wat het kost het geld binnen zien te krijgen. De offering die ze hebben gedaan is in lijn met offerings die zijn gedaan door soortgelijke bedrijven in de afgelopen 1.5 jaar. Men wilde perse Amerikaanse investeerders aan boord krijgen. Het liefst invloedrijke investeerders die vervolgens promotie voor het bedrijf gaan maken. Dat is in ieder geval gelukt. Men heeft rond de 50% van de offering geplaatst in de VS.

De bestuursleden zitten nu in de blackout. Over een anderhalve week komen de cijfers naar buiten. Men mag dan ook nu geen aandelen kopen. Als die periode is afgelopen… dan moeten we filling van canadianinsider in de gaten houden 🙂

Conclusie
Positief gevoel aan over gehouden, vooral de laatste alinea. Dat straalt natuurlijk giga veel vertrouwen uit. Alles loopt verloopt nog volgens plan. De komende weken staan er veel investor meetings gepland. En natuurlijk komt er een stroom aan trial results aan. Het worden spannende tijden.

IMV

Leave a Reply