Ebola in de VS…..

En dit was het nieuws waar niemand op zit te wachten. Het eerste geval van Ebola in de VS. Haal alle films er maar bij die in het kader van virus uitbraak zijn gemaakt. Dat is wellicht hetgeen wat de mensen in de VS daar te wachten staat. Dan zijn er de aandelen die daar op gaan bewegen. De belangrijke zijn Tekmira en Immunovaccine. Het eerste bedrijf heeft een naar het schijnt werkend medicijn dat nu door de FDA speciale status heeft gekregen. En dan is Immunovaccine. Dit bedrijf uit Canada heeft een vaccin getest op apen en dat heeft geresulteerd in goede resultaten. De vier gevaccineerde apen bleven in leven, 2 andere die het vaccin niet kregen gingen binnen 1 week dood. Lees het PR hieronder:

Halifax, Nova Scotia; August 25, 2014 – Immunovaccine Inc. (“Immunovaccine”) (TSX-V: IMV), a clinical stage vaccine company, today announced positive results for a vaccine formulated in its DepoVax™ technology in an Ebola virus challenge study performed by the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) of the National Institutes of Health (NIH). In a preliminary study using cynomolgus monkeys, which are particularly sensitive to the Ebola virus, all vaccinated subjects survived exposure to a lethal dose of the wild type Zaire strain of the virus.  All unvaccinated control animals succumbed to the disease.

Het aandeel spoot omhoog en meteen hierna werd een emissie doorgevoerd. Natuurlijk niet zo netjes maar wel tegen een goede prijs van 0.95. Het bedrijf heeft nu voldoende cash tot in 2016 en dat is super. Ik verwacht vandaag een flinke sprong omhoog op dit Ebola nieuws. Los daarvan kan je op de site heel veel informatie vinden over hun andere programma’s.

Be the first to comment

Leave a Reply