Flow Traders, dividend en upside!

Eerst maar eens de grafiek zodat het duidelijk is wat ik bedoel.

De laatste 2 dagen flinke omzet en zoals jullie weten, eerst volume, dan prijs. De eerste weerstand ligt rond de 24 maar ik verwacht dat de turbo aangaat en dat het aandeel naar de 29 kan gaan op korte termijn. Uit de cijfers van Q4 2022 bleek het volgende:


De marge in de Amerika’s van 1,9 basispunten was ruim het dubbele van de analistenconsensus van 0,8 basispunten. Dit was volgens Flow Traders te danken aan de volatiliteit in de rente, waardoor de spreads op de vastrentende  ETF’s opliepen. Deze beleggingscategorie is juist in Amerika erg belangrijk voor Flow Traders.


Als er iets volatiel is de afgelopen dagen, dan is het wel de rente. En je kan er donder opzeggen dat die vola hoog blijft. Kortom, extra inkomsten voor flow traders en het zal me niks verbazen als er een eindelijk weer eens wat koopadviezen gaan komen.

Het slotdividend voor 2022 is vast gesteld op 0.80 en daarmee krijg je over heel 2022 een dividend van 1.50. Dat is +/- 6.50 % dividend rendement op de huidige koers. Ook is er een aandelen inkoopprogramma actief dat al voor 60% is voltooid. Kans is groot dat er een nieuwe wordt aangekondigd, hopelijk wat groter.

In deze roerige tijden verdient deze toko veel geld. Het TA plaatje, het dividend rendement en het stukje hedge hebben me doen besluiten om afgelopen vrijdag long te gaan.

Leave a Reply