Gifbeker moet leeg

Dit jaar is wederom een jaar om in te lijsten…not. Ik sta nu YTD op -14% en daar baal ik flink van. Ik schaam me echt kapot dat ik zo slecht presteer. Ik stop er veel tijd in en dan is het mega frustrerend als het niet goed loopt. Sinds 2005 had ik een winning streak en die kwam in 2021 pas ten einde. En nu zit ik in mijn 3de verlies jaar…tenzij er nog een wonder gebeurd. 

Oorzaken

Het is een combinatie van de verkeerde fondsen, pech, te groot in illiquide fondsen, geen stoploss zetten en noem ze allemaal maar op. Wat vooral meespeelt is dat de markt waarin ik me thuis voel, de wat kleinere fondsen, er dramatisch bijligt. Lage volumes en vooral een slecht sentiment zorgen ervoor dat ik weinig handel. De trades die ik doe, lopen verkeerd af 9 van de 10 x. En de trades die ik had moeten doen, doe ik niet vanwege het feit van hierboven. Dat is de mind fuck. Je zit zo in een negatieve spiraal dat je gouden kansen laat lopen omdat je bang bent dat het weer verkeerd afloopt. 

Kortom, het is ff geen leuke tijd maar mijn kansen komen wel weer. Ik doe nu lekker rustig aan met veel cash en wacht echt 100% kansen af. 

Leave a Reply