Heeft Capstone de weg omhoog weer gevonden?

capstone

Ik denk van wel! Ik heb de cijfers van de laatste kwartalen in een sheet gezet. En wat ik zie, dat bevalt me.

De eerste rij zijn de service inkomsten. Je ziet dat er 2 kwartalen ontbreken. Die kwartalen zijn helaas niet los gepubliceerd maar vallen samen met de jaarcijfers. Dus ik kan ze invullen met wat gereken maar is niet nodig.

Het doel van CPST is om de service inkomsten gelijk dan wel groter te maken aan de totale operating expenses (de 2de rij). Uit het PB van vandaag:

These types of long-term service contracts underpin Capstone’s stated goal of achieving 100% absorption of all of Capstone’s operating expenses from the aftermarket service business gross margin by providing a predictable recurring revenue stream

Kortom, de service inkomsten moeten omhoog en de totale uitgaven moeten omlaag. Duidelijk in de sheet is te zien dat ze kosten goed onder controle hebben en dat deze een dalende trend laten zien. De service laat een mooie stijgende trend. Al was Q2 2019 niet sterk. Als deze trend zich door zet, dan is winstgevendheid nabij.

Kijken we naar de TA dan zien we een golden cross. De MA50 kruist met de MA200. Ook positief is dat er geen aandelen meer bijgedrukt worden. Dat heb ik nog niet zwart op wit (heb wat vragen uitstaan bij het bedrijf). Daarnaast hebben ze 180 verlenging gekregen om te voldoen aan de NASDAQ listings eisen. Als ze blijven komen met die FPP orders, dan kan het hard gaan.

Be the first to comment

Leave a Reply