Imtech: wat kunt u hiervan leren?

23102014-imtechImtech… dit woord zal bij vele particulieren braakneigingen opleveren en bij vele hedgefunds de ogen doen glinsteren. Nooit eerder in Nederland is er een bedrijf geweest dat zo vakkundig is gesloopt als Imtech. Het begon natuurlijk allemaal met een pretpark in Polen dat er nooit kwam. De rest van het verhaal zal binnenkort wel in boekvorm ergens te koop zijn. Voor de particuliere belegger die veel heeft verloren aan Imtech is er toch nog een lichtpuntje, ze hebben een goede les geleerd. Sterker nog, enkele goede lessen:

  1. Always cut your losses!!! Een bedrijf dat ooit op 11,- staat, kan naar 0.01…..
  2. Als je gaat beleggen in pennystocks, heb je de kans om heel veel geld te verliezen (zie maar de opening van -40% in Imtech vandaag)
  3. Nooit met goed geld naar kwaad geld gooien. Doe altijd goed onderzoek als je voor langere tijd in een bedrijf wilt beleggen. Bij Imtech waren er genoeg rode vlaggen.
  4. Wordt nooit verliefd op een aandeel en denk “Het komt wel goed”. 99 van de 100 keer is het een keiharde echtscheiding waarbij je alles verliest.
  5. Doe mee met de grote jongens. Als een aandeel flink wordt geshort, kan je wel lekker tegen de wind inpissen, maar dan worden je schoenen nat. Kortom, wie short ging had z’n huis kunnen afbetalen,

Be the first to comment

Leave a Reply