IMV daling…waarom???

Vandaag daalt IMV tot maar liefst 20% na de jaarcijfers en het bekend maken van een update van de basket trial. Ik denk dat er meerdere redenen zijn waarom het aandeel daalt. Ik zal ze toelichten:

Van de 5 indicaties uit de basket trial vallen er 2 af en van 1, lever, zijn er te weinig patiënten. Dit is op zich geen ramp en Fred zegt dan ook het volgende: “For all the indications, we’ll go as single agent or we’ll combine with other cycle treatment.” Probleem is alleen dat het “lang” gaat duren voordat alle data goed is bestudeerd. En alles moet in overleg met Merck. Van de 2 indicaties die wel doorgaan, wordt er weinig tot geen info gegeven. Beleggers tasten dus in het donker omtrent deze trial.

Speerpunt is DLBCL en het pad naar de markt is nog onzeker. Ik vind het positief dat er nu een merknaam bekend is gemaakt. Ik heb zojuist de CEO gevraagd hoe de path to market er uit komt te zien. Dus 1, 2, 3 jaar etc…Ze zijn echter voorzichtig en op zich is dat goed maar ik zie liever dat ze beleggers een dikke wortel voorhouden en meer lef tonen.

Kosten zijn toegenomen op jaarbasis door onder meer COVID. Hierdoor stijgt de cashburn en moet er dus eerder geld worden opgehaald.

Mijn mening
Ik blijf nog steeds positief en verwacht dat ze bij de trial update van DLBCL echt duidelijk gaan maken hoe of wat. En ik heb bevestigd gekregen van de CFO zojuist dat er in Q1 2022 een tussentijds update met resultaten komt. Dit moet echt de aanjager worden van de hele pijplijn. De resultaten zijn goed en dat is waar het omgaat. Dat het allemaal langer duurt, is vervelend. En dat kost meer geld, dus meer uitstaande aandelen. Maar de techniek blijft goed.

But also, we recognize that our platform of DPX technology can go far and beyond the targets that we have in our own pipeline. And so I think that there is a very fertile ground for business development.

As is clear from the epi in DLBCL, any movement out of third line creates a significant commercial opportunity, one that we look forward to exploring as we progress this product forward towards market.

Leave a Reply