IMV DLBCL data… mijn kijk erop

Ik raad je aan om te luisteren en zelf je beeld te vormen, je kan hier de webcast beluisteren.

Het is niet moeilijk, met logisch nadenken kom je heel ver 🙂 En dan is er ook nog Google…altijd je beste vriend.

Bij een combinatie trial moet je kunnen aantonen welk element van de mix verantwoordelijk is voor welk effect. Dat is nu de hamvraag. Alleen heeft Merck meer data dan IMV. Dat zegt de CEO letterlijk tijdens de webcast. Daarnaast heeft Merck ook een test gedaan met Pembo in DLBCL en kwam niet in de buurt van de combi resultaten. Dus dat DPX iets goeds toevoegt, dat is meer dan duidelijk.

En vooral in mensen die PD-L1 positief zijn. Dat is een eiwit dat op een kankercel zit. Als het er is, ben je positief. Zit het er niet, dan negatief. Bij de positieve biomarker zijn de resultaten bizar goed met een ORR van 86%.

Als je kijkt in bovenstaande chart zie je dat de ORR 37% in de ITT groep. Dat zijn dus alle mensen, PD-l1 positief en negatief. Zelfs dan is de data goed genoeg denk ik voor goedkeuring. Zeker gezien het veiligheidsprofiel… de drie kolommen helemaal rechts.

Nu komt er dus een Phase 2 die zich gaat richten op een subpopulatie met PD-l1 positieve mensen. En de samenwerking met Merck gaat door. De CEO zei tijdens de call dat er snel meer duidelijkheid komt. Of dit een partnership wordt…geen idee.

Nogmaals, MERCK weet alle data…de ORR van 86% is bizar hoog, dat vinden alle analisten ook. Ik denk dat Merck de portemonnee gaat trekken en IMV op een bepaalde manier aan zich wil gaan binden. We gaan het snel genoeg horen!

IMV

Comment

Leave a Reply