IMV en de ATM nader uitgelegd

IMV kwam vrijdagavond met een persbericht:

DARTMOUTH, Nova Scotia–(BUSINESS WIRE)– IMV Inc. (TSX: IMV; NASDAQ: IMV) (the “Company” or “IMV”), a clinical-stage biopharmaceutical company, today announced that it has entered into an equity distribution agreement, dated October 16, 2020, with Piper Sandler & Co. (“Piper Sandler”) as agent, pursuant to which the Company may, from time to time sell, through “at-the-market” offerings (the “ATM Offering”) with Piper Sandler acting as sales agent, on the Nasdaq Capital Market (the “Nasdaq”) such number of common shares as would have an aggregate offering price of up to US$50 million under the ATM Prospectus Supplement (as defined below).

Dit betekent dat ze aandelen kunnen verkopen tegen marktprijzen als ze dat willen. Ik was hier een beetje verbaast over. Uit de laatste cijfers blijkt namelijk dat ze 60 mln in kas houden. Met de huidige burnrate van 6 mln per kwartaal hebben ze genoeg voor de komende 2 jaar. Dus ik klom in de pen en vroeg de CFO om uitleg. Hieronder zijn reactie:

De ATM is goed voor 2 jaar. Er is geen verplichting om het te gebruiken. De juiste timing om deze af te sluiten, is wanneer je het niet nodig hebt. Dankzij de eerdere ATM konden we onze beste financiering ooit doen. We waren in staat om $ 33 miljoen CAD op te halen tegen een gemiddelde prijs van $ 6,80 tegen marktprijs zonder de markt te verstoren, aangezien het in die periode slechts 6% van het volume op Nasdaq vertegenwoordigde. Ook hebben we Venrock aan boord kunnen halen.

Voor de shelf met de nieuwe ATM zou er nog maar $ 50 miljoen op de plank hebben gestaan, dus we deden alles tegelijkertijd. Het betekent niet dat we ook de hele shelf zullen gebruiken. Een goed voorbeeld is de vorige, waar we slechts $ 37 miljoen van de beschikbare $ 150 miljoen gebruikten.

De meeste biotech bedrijven van Nasdaq hebben een ATM. Het verschil is dat als je alleen aan de Nasdaq genoteerd staat, je geen persbericht hoeft uit te geven wanneer je een ATM in werking stelt. Maar voor ons, omdat we ook op de TSX genoteerd zijn, moeten we een persbericht doen.

Een ATM is een leuke tool om in onze gereedschapskist te hebben en nu zijn we goed gefinancierd en klaar voor de komende jaren.

Kortom, ze hebben geld in kas voor de komende jaren. Nu is het zaak voor het management om de koers weer naar een hoger peil te brengen 🙂

IMV

Leave a Reply