IMV final update

Het nieuws van gisteren had ik door mijn roze bril niet zien aankomen. Ik was echt overtuigd van het feit dat er een samenwerking zou komen. Helaas, voorlopig is er nog geen zicht op een deal en daarom heeft men besloten om zichzelf te beschermen tegen schuldeisers. Er kan nog nog een steeds een deal….maar laten we reëel zijn. De kans daarop is heel erg klein. Wat er dan rest is een Phase 2 die geen nieuwe patiënten krijgt en dus geen doel meer kan behalen.

We kunnen er nog heel lang over praten, maar het helpt geen biet. Ik vind het vervelend als mensen op basis van mijn teksten en gesprekken met het bedrijf besloten hebben om te investeren in IMV. De CEO heeft gewoon keihard gelogen en daardoor bij mij de indruk gewekt dat het allemaal goed zou komen. Een hele harde les…nooit iemand vertrouwen!

Ik heb de volgende fouten gemaakt:
– verliefd geworden op een aandeel
– geen stoploss gebruikt
– te grote positie t.o.v. totaal vermogen
– in de luren laten leggen door CEO
– belegd in biotech
– hopen

Biotech = 100% risico

Beleggen in biotech en pharma brengt grote risico’s met zich mee. Kijk naar Galapagos…van 10 naar 250 en nu weer op 35. Maar ook Nanobiotix…van 3 naar 30 naar 5 naar 18 en nu naar 1.80. En naar een Abivax dat in een paar weken +100% doet. Door de jaren heen ben ik verslaafd geraakt aan dit soort rendementen en het was een kick om zo’n dikke rit te maken.

Bij Nanobiotix maakte ik in 2015 een mega vette rit en in 2020 ook…om alles en meer weg te spelen in 2021 en 2022. Ondanks de goede ontwikkelingen kwam er maar geen deal…terwijl het bedrijf zei…komt goed. Hetzelfde is aan de hand bij IMV. Goede ontwikkelingen, bij Ovarian Cancer zelfs hele goede resultaten, maar geen enkele farmaceut die er blijkbaar brood in ziet. Dan moet je als belegger stoppen met hopen en gewoon verkopen.

Voor mij is biotech voorlopig helemaal af. Ik ga grotendeels cash/obligaties zitten, beetje opties schrijven en meer niet. En wel traden maar met een max size. Ik moet deze mentale dreun ff verwerken.

Leave a Reply