IMV haalt vers geld op

Gister kwam het volgende persbericht naar buiten van IMV. Ze halen $ 10 miljoen met de uitgifte van nieuwe aandelen.

IMV, a clinical stage vaccine and immunotherapy company, announced today that it has entered into a bought deal financing agreement to sell 7,692,308 common shares of the Corporation (the “Common Shares”) at a price of $1.30 per Common Share for gross proceeds of approximately $10 million (the “Offering”).

Ik was een beetje verbaasd over de timing want op 9 december 2016 werd ook al een private plaatsing gedaan van $8 miljoen, toen tegen 0.75. Er werd toen gecommuniceerd dat er voldoende geld in kas was tot mid-2018.

Dus ik klom in de pen gister en vroeg de CFO om uitleg. En zijn antwoord was snel en duidelijk. Ik heb het even vertaald:

Voor deze financiering hadden we geld tot midden 2018. Echter, zodra je minder dan een jaar geld hebt, lijk je zwak en verwacht iedereen dat je een financiering moet doen.  En als je in gesprek bent met potentiële partners, dan weten die dat ook. Ze weten dat je een deal nodig hebt en ze zullen er alles willen uithalen. We willen ook op het juiste moment tegen de hoogste mogelijke waarde een deal sluiten. Deze plaatsing zal ons ook helpen om onze ontwikkeling in immuno-oncologie te versnellen en gezien de zeer kleine verwatering (6,4%) en het feit dat er geen warrants zijn verbonden, brengt ons tot de gedachte dat het op dit moment het juiste ding was voor het bedrijf. De financiering is 90% institutioneel en brengt ons National Bank Financial en hun netwerk.

Al met al dus een duidelijk verhaal. Ze halen geld op om sterker te staan in de onderhandelingen en gezien de prijs die ze vragen, ben ik happy. Die ligt namelijk 73% hoger dan de plaatsing in december 2016. Het zal dus een bodem onder de koers vormen en het zou me niks verbazen als we binnenkort weer insider buys zien.

Ohja, ze hebben ook de website vernieuwd, ziet er gelikt uit.

En dan nog dit:

19 december 2006: Galapagos heeft dinsdag 1.305.074 nieuwe aandelen uitgegeven tegen een prijs van EUR 8,50 per aandeel. Het fonds sloot vandaag in Amsterdam op EUR 8,55.

18 april 2017: Galapagos haalde 338 miljoen dollar op met de uitgifte van 3,75 miljoen nieuwe aandelen in de Verenigde Staten tegen een prijs van 90,00

Als IMV ook tien keer over de kop in de komende 10 jaar vind ik het prima 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply