IMV t.o.v. Kite and Loxo

In de presentatie van 17 juni, hier te vinden…. staan 2 nieuwe sheets. Er wordt geen vergelijking gemaakt maar men probeert wel duidelijk aan te geven hoe snel het proces kan gaan bij biotech bedrijven. Zo was de market cap van Kite in 2014 al een ruime $ 625 miljoen. In 2017 werd het bedrijf overgenomen voor maar liefst $ 11.9 miljard! Dus een dikke 1900% in zeg 4 jaar tijd.

Kijken we naar Loxo, dat had in juli 2015 een market cap van $300 miljoen en werd in begin 2019 overgenomen voor $8 miljard. Dan praten we over 2600%!

De huidige market cap van IMV ligt onder de $200 miljoen. Er zijn 8 phase 2 trials actief en goede resultaten. Als ik kijk naar de charts van Loxo en Kite, dan zie je ook een grillig koersverloop. Kortom, beleggen in biotech is volatiel. Door de lage volumes zijn de uitslagen fors…zowel naar beneden als naar boven. Ik heb er vertrouwen in dat de waarde van IMV naar boven komt in de toekomst.

Beleggers in biotech bedrijven kan je vergelijken met schapen. Als er 1 over de dam is….volgen er meer. Ze zijn allemaal bang om de boot te missen. Zodra dat besef er komt….kan het hard gaan. Ik kijk dan ook uit naar het rapport van Wells Fargo. Deze persoon heeft veel invloed.

En dan nog een leuk nieuwtje. Merck wordt door de concurrentie gedwongen om overnames te doen.

Investor day prep at Merck includes a new strategy to pick up the pace on M&A — report

Be the first to comment

Leave a Reply