IMV zakt onder offering prijs

Begin maart haalde IMV bijna 30 mln op met een plaatsing. Ongeveer 50% ging naar Amerikaanse investeerders, de rest naar Insiders en Canadese fondsen. De prijs was CAD 5.45. Gister sloot IMV op CAD 4.70 en daarmee staat het aandeel ruim 13% onder de uitgifteprijs. Hoe kan dit vraagt men zich af?

Allereerst de plaatsing. Er wordt altijd een korting gegeven, soms meer soms minder. IMV is voor de VS een onbekend aandeel en dus was de korting wat groter. Maar wel in lijn met andere biotech bedrijven. Zie onderstaande sheet

Zowel de CEO als de CFO hebben aandelen op de openbare markt gekocht. Al die aankopen zijn te vinden op canadianinsider.com. Kortom, de insders blijven bijkopen maar toch daalt het aandeel. Helaas zakte het aandeel gister weg en sloot op de laagste koers sinds november 2017.

Vraag en aanbod

De prijs op de markt wordt bepaald door vraag en aanbod. En momenteel is er meer aanbod dan vraag. Vergeet ook niet dat er een liquide provider tussen zit. Deze bepaalt de bied en de laat prijs. En door het lage volume stelt hij de prijs altijd een stuk veiliger. In 2017 zagen we dat Kiadis ook enige tijd noteerde onder de uitgifteprijs van 8,00. In de bovenstaande sheet zien we ook dat een aantal fondsen na de offering nog steeds onder de uitgiftekoers noteert. Maar er zijn ook fondsen die er boven staan. Ik weet niet wie er nu verkoopt. Misschien particulieren die het beu zijn? Misschien een groot fonds? Who knows….

Toekomst

Alles staat en valt natuurlijk met de resultaten. De voorlopige resultaten zijn goed. De insiders kopen bij en dat geeft mij een goed vertrouwen. Helaas heeft IMV geen invloed op de trials die door Merck worden gedaan. Het is dus afwachten wanneer die data exact naar buiten komt. Duidelijk is wel dat er van alle trials dit jaar iets naar buiten komt. De ASCO wordt gehouden in juni en ik verwacht in aanloop naar de ASCO stijgende koersen. En hopelijk is dat het begin van een Lange Termijn Uptrend.

Be the first to comment

Leave a Reply