Jaaroverzicht 2017: +58.8%

Zo, nog een paar dagen handel en dan zit 2017 erop. Op mijn grootste porto heb ik een rendement behaald van 58.8%. Voor mij is het een mooi jaar geworden ondanks enkele hele grote fouten. Maar daar later meer over….save the best for last he 🙂 Eerst natuurlijk kijken hoe mijn tips voor 2017 het hebben gedaan. In dit artikel had ik als tips voor 2017 IMV, CYRN en Pharming. Die hebben het volgende rendement gemaakt:

IMV – 229.41%
CYRN – 16.28%
Pharming – 423.50%

Dat is een gemiddeld rendement van 223%! Kortom, ik zat super goed!

Ik zat begin 2017 meteen in een goede flow en fondsen als CBMX, Pharming en IMV gingen al vrij vroeg omhoog en ik stond lekker in de plus.  CBMX was mijn grootste positie en bleef door stijgen. Ik verkocht uiteindelijk met 90% winst. Ik had ze beter vast kunnen houden want niet veel later werden ze overgenomen en liep ik 50% mis….maar ja. Dat weet je natuurlijk nooit. Met Cyren had ik natuurlijk dikke mazzel. Ik had veel vertrouwen in het aandeel maar gedurende 2017 begon ik me te irriteren aan het koersverloop en het uitblijven van persberichten. Een groot deel van mijn kapitaal zat er in en daardoor kon ik niet inspelen op andere kansen die ik zag. Ik was dan ook heel blij toen het overnamebod er kwam. Maar er waren meer fondsen waar ik lekker mee scoorde! Hieronder eerst de toptrades!

Mijn grootste toppers van 2017!

1. IMV
2. Pharming
3. CBMX
4. Cybergun
5. Cyren

Maar natuurlijk zat ik er ook wel eens goed naast.

Mijn grootste bleeders van 2017!

1. VS futures handel
2. Novacyt
3. GEVO
4. FCEL
5. Visiomed

Ik heb echt veel verloren met het handelen in futures. Ik zat een groot deel van het jaar short en ondanks enkele successen heb ik hier veel aan verloren. Ook aan Novacyt heb ik weinig plezier beleefd. Het aandeel bleef maar zakken en ik bleef maar kopen. Gelukkig ziet het er voor 2018 beter uit! Het aandeel GEVO was ook domme fout. Op het verkeerde moment erin, niet goed mn huiswerk gedaan en dan krijg je de deksel op de neus. FCEL was ook een verhaal van bad timing….net als visiomed. Daar heb ik dit jaar veel pech mee gehad.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply