Kansen voor maandag 27 januari

Natuurlijk staat het Corona virus in de schijnwerpers….en alles wat daar mee te maken heeft! Goed om te zien dat PrimerDesign, een onderdeel van Novacyt, de koe bij de horens vat! Ik heb contact gehad met het bedrijf en ze maken deze kit op aanvraag van een Chinese klant. Gister kwamen er al berichten naar buiten dat er een groot te kort is aan testen. Kortom, dit zal extra PR en wellicht omzet opleveren voor Novacyt. Dit is het aandeel om de komende dagen in de gaten te houden! Het heeft het allergrootste raakvlak qua exposure van alle Franse fondsen.

Andere kanshebbers

Ook een bedrijf als Valneva zal zeker in trek zijn. Afgelopen vrijdag lag er een mega ijsberg op 2.90. Daar lagen ongeveer 400.000-450.000 stukken en nadat het ijs op was, knalde het door naar een mooi slot op 3.06. Valneva maakt al verschillende vaccins en heeft dus de productie faciliteiten om eventueel een vaccin te produceren. Zo ver is het natuurlijk nog lang niet, maar wie weet hoe de situatie over 2-3 weken is. Juist die onzekerheid zal kopers aan trekken.

Ook een bedrijf als Crossject kan profiteren. Ze hebben een naaldvrij techniek om geneesmiddelen toe te dienen. Dit gebeurt onder hoge druk. Hiermee kan er snel en veilig worden gewerkt.

In de VS kan je denken aan LAKE en APT. Dit zijn makers van beschermde kleding en pakken. Ook hier is in China nu een groot gebrek aan. Dan zijn er nog de griepmakers zoals NVAX en BCRX. Let ook op CEMI. Dit bedrijf maakt testen en is vergelijkbaar met Novacyt.

En dan zijn er nog de dubieuze makers van testen. Van de week kwam CODX met een bericht dat ze software matig een test hadden ontwikkeld. Ik zei toen al dat het een pump was en verwachte een offering. En ik had gelijk. Een dag later kwam de offering. Weet dus goed wat je koopt!

Welke fondsen krijgen last

Het ligt voor de hand dat luchtvaartmaatschappijen hier direct hinder van ondervinden. Maar ook casino’s en hotels zullen snel last ondervinden. En dan zijn er nog de bedrijven met grote productiecapaciteit in China. Het is niet ondenkbaar dat fabrieken tijdelijk op slot gaan. Met een beetje logisch nadenken kom je er al snel achter dat er heel veel partijen getroffen worden. Ondanks het vervelende nieuws kijk ik uit naar morgen. Dit zijn toch altijd beursdagen waar veel te beleven is.

Be the first to comment

Leave a Reply