MACD op de maandgrafiek nu duidelijk negatief

Dit jaar verloopt nogal stroef voor mij. Ik maak verkeerde beslissingen, ga tegen de trend in en maak onnodige fouten. En die fouten kosten geld. Ik heb afgelopen week flink wat verlies verlies genomen her en der en zit voor 50% cash. Gelukkig had ik met BRQS een mooie rit dus dat compenseert. En natuurlijk heb ik nog steeds short posities en die tikken nu ook flink aan.

De vooruitzichten worden met de dag slechter en nu de groei gaat vertragen en de recessie verhalen in de kranten komen, is het oppassen geblazen. De rente vliegt omhoog en de hypotheek rente in NL staat nu al weer op het niveau van 2017! Zo snel kan het dus gaan!

Om dit duidelijk te maken, een mooie chart van de S&P500. In de maandgrafiek zien we dat april een duidelijke rode candle wordt en dat de MACD is gedraaid naar rood. Kijken we verder terug in het verleden, dan kan dit betekenen dat de beurs met 50% kan dalen vanaf de top. Dat zou een S&P500 opleveren van 2400 in de zomer van 2024. Dit gebeurde namelijk ook in 2000.

Kortom, ik ga hier op inspelen door meer shorts in porto te nemen. Ik blijf mijn positie in IMV en Drone Volt en Mithra gewoon aanhouden want daar komen op korte termijn mooie berichten naar berichten. Maar ik ga geen nieuwe LT posities innemen. Ook gezien de lage volumes van de laatste weken blijf ik voorzichtig. Wel meer focus op big caps waar wel voldoende volumes zijn. Dus meer daghandel en minder swing. .

Leave a Reply