Mijn top 3 voor 2018

Het afgelopen jaar zat ik heel goed met mijn tips en wist ik maar liefst meer dan 200% te scoren. Voor 2018 gaan we natuurlijk hetzelfde proberen. Ik heb dit jaar IMV vastgehouden en mede door die Buy and Hold strategie heb ik ruim 200% rendement weten te maken. Ik heb heel veel gehandeld in Pharming, en met veel succes, maar ik heb niet het rendement gehaald wat ik KON halen als ik ook daar een Buy and Hold (BAH) strategie had toegepast. Natuurlijk is het allemaal achteraf makkelijk praten. Maar een BAH strategie moet je wel liggen. IK kies voor het komende jaar voor een 3 BAH fondsen en dat zijn ook mijn 3 top picks. Dat zijn dus aandelen die ik het hele jaar wil vasthouden. Ik verkoop ze pas als de wereldwijde trend in aandelen gaat draaien.

Novacyt – € 0.70
Het aandeel Novacyt staat bij mij met stip op 1. Door de recente kapitaalsverhoging is het bedrijf voldoende gefinancierd om stevig te blijven te groeien. Bij de laatste cijferpresentatie werd duidelijk dat de groei meer dan 40% bedroeg. Het verlies nam af en de weg naar winstgevendheid is dus ingeslagen. Het bedrijf heeft bij de huidige koers een marktwaarde van € 26 mln. Ik denk dat het bedrijf in januari van start gaat met een goede news flow en dat het aandeel vleugels gaat krijgen. Ook technisch gezien kan het aandeel flink omhoog.

Capstone Turbines – $ 0.77
Ooit noteerde dit fonds boven de $50,- maar door de daling van de olieprijs kreeg dit fonds klap op klap te verwerken. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Ik heb al veel over CPST gezegd en geschreven. Het komt er op neer dat ze hard op weg zijn om break even te draaien op EBITDA nivo. Het bedrijf draait meer dan $ 80 mln omzet en heeft een beurswaarde van $ 35 mln. Zodra ze BE draaien, dan is het nog maar een kleine stap richting winstgevendheid. Momenteel heeft het bedrijf de wind in de zeilen. De olieprijs is hoog, de $ is zwakker aan het worden en door de tropische stormen en orkanen is er veel vraag naar de producten. Al met al zie ik CPST in 2018 goed performen.

IMV – CAD $ 2.34
Ook in 2018 staat IMV in mijn top 3. Het bedrijf staat er gewoon super goed voor en in 2018 verwacht ik zeker een partnership met een groot Pharma bedrijf. Incyte ligt natuurlijk voor de hand maar ook met het RSV vaccin hebben ze een mega grote troef in handen. Er is voldoende geld in kas, de pijplijn zit vol en de interim resultaten zijn goed. Het bedrijf is goed toegankelijk en ik heb goed contact met de CFO en CEO. Allemaal pluspunten en die zorgen ervoor dat IMV in de top 3 staat.

Andere fondsen waar ik wat van verwacht:

ASK – € 1.16
Door de fusie met Paragon heeft het bedrijf een grote slagkracht en de CEO is voornemens om het bedrijf sterk te laten groeien. De vooruitzichten zijn goed. De Free Float is beperkt. ZO zijn er maar 8 miljoen aandelen verhandelbaar. De rest zit in vaste handen. Zodra de nieuwsflow op gang komt, kan dit de koers flink opstuwen.

Flow traders – € 20.00
Ik verwacht in 2018 wel een toename van de volatiliteit en daar kan Flow Traders van profiteren.

TomTom – € 8.24
Het bedrijf zit nu in een transitieproces van consument naar software/techniek. Zodra TomTom hiermee klaar is en een 100% techbedrijf is, zal de markt het aandeel ook hoger gaan waarderen. En er is altijd de kans op een overname.

1 Comment

  1. Hallo, is er hier echt niemand die weet wanneer de cijfers van IMV uitkomen of welke er de belangrijke datums zijn? Alvast bedankt, grts

Leave a Reply