MUST READ: Voor alle nieuwkomers

Hoe meer beleggers, hoe meer vreugd. Zo zie ik het voor me. En als we allemaal leuk kunnen verdienen, dan is het nog leuker. Alleen is ook bij mij niet iedere trade een jackpot. En ja, ik heb er ook dure missers tussen zitten. En ja, ik leg ook na 20 jaar ervaring nog steeds soms geen stoploss in. Dat kostte me 2 weken terug nog 8000 euro door short te gaan op de NASDAQ. En hoewel mijn long posities dat verlies goed maakten, heeft dat verlies impact op mijn humeur. Dat mag me gewoon weg niet gebeuren.

Leg dus ALTIJD een stoploss in!!!!!

De fondsen die vaak op Ponzi.nl voorbij komen, hebben normaal gesproken een hoge BETA. Dat betekent dat ze meer fluctueren dan fondsen als een DSM, Shell of KPN. De laatste maanden vliegen alle aandelen met tientallen procenten omhoog en omlaag. Zit je goed, verdien je bakken met geld, zit je verkeerd, dan ga je flink nat. Ik zou alle beginnende beleggers willen adviseren om rustig aan te doen en kleine posities in te nemen.

Bij een grote VOLA en BETA verklein je positie

Ik heb een andere risico perceptie dan andere mensen. En ben niet bang om 3 maanden rood te staan in een aandeel. Maar het blind volgen van mijn posities heeft geen zin. Je moet altijd je eigen beslissingen nemen. Zowel bij aankoop als bij verkoop.

Iedereen is verantwoordelijk voor het aankopen en verkopen van een aandeel, optie of future. Timing is het moeilijkste dat er is. De top timen kan je vergeten…de bodem ook.

Ik hoop dat ik iedereen op de site enthousiast kan maken voor het beleggen in de breedste zin van het woord. En dat ik goede tips kan geven. En ik leer ook van de bezoekers. En die dragen ook altijd goede links en tips aan. En zo moet het zijn. En zo gaat het ook blijven 🙂

Samen = altijd beter

4 Comments

Leave a Reply