Wachten op Median

Medio 2023 is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van eyonis®, de AI-gestuurde software voor longkankerscreening. De start van de cruciale studies is een mijlpaal op weg naar goedkeuring voor verkoop in Europa en de VS. Deze moet in 2025 komen. En nu wachten we met smart op de resultaten van de eerste studie. 

Deze software kan kankerdiagnose, behandeling en overlevingskansen verbeteren. Longkanker is wereldwijd de grootste doodsoorzaak onder kankers. Vroege diagnose (stadium 1) leidt tot een overlevingskans van 92%, terwijl dit bij een late diagnose (uitgezaaid) slechts 6% is. Met alleen al in de VS 14,5 miljoen mensen die in aanmerking komen voor een vergoede longkankerscreening en een vergoeding van $650 voor AI-analyse is de markt enorm. Median Technologies wil met iBiopsy® de longkankersterfte terugdringen door vroege diagnoses te vergemakkelijken.

Er zijn bijeenkomsten geweest met alle wetenschappelijke instellingen die meedoen aan de goedkeuringsstudies voor eyonis®. Topklinieken uit de VS en Europa zijn betrokken. De goedkeuring voor verkoop in beide markten wordt in 2025 verwacht.

De Amerikaanse deelnemende ziekenhuizen zijn:

  • The University of Texas MD Anderson Cancer Center (Houston)
  • Hospital of the University of Pennsylvania (Philadelphia)
  • Baptist Memorial Health Care (Memphis)

Deze centra hebben een groot aantal longkankerpatiënten en een uitstekende reputatie, wat essentieel is voor de kwaliteit van de data. “Datakwaliteit is cruciaal voor een goed verloop van de studie”, aldus Fredrik Brag, CEO van Median Technologies. 

Wachten
Iedereen wacht op de uitkomsten van de studie maar de voortekenen zijn goed. In eerdere studies werden buitengewoon goede resultaten gehaald. Maar het gaat nu natuurlijk om de pivotal study. Een klinische studie die is ontworpen en uitgevoerd om statistisch significant bewijs van werkzaamheid en veiligheid te verkrijgen om goedkeuring voor marketing door regelgevende instanties te verkrijgen.

Ik blijf er alle vertrouwen in houden, mede door de sterke positie van iCRO.

Median Technologies: samenwerking met Nivdia en Microsoft?

Een samenwerking tussen Median Technologies, Nvidia en Microsoft kan verschillende voordelen bieden voor Median Technologies. Hier zijn enkele redenen waarom een dergelijke samenwerking gunstig kan zijn:

1. Toegang tot Geavanceerde Technologieën

Nvidia is een wereldleider op het gebied van grafische verwerkingseenheden (GPU’s) en kunstmatige intelligentie (AI). Hun technologieën kunnen de beeldverwerkings- en analysemogelijkheden van Median Technologies aanzienlijk verbeteren, vooral in medische beeldvorming en AI-gestuurde diagnostiek.

Microsoft biedt uitgebreide cloudoplossingen via Azure, evenals krachtige AI-tools en -diensten. Door samen te werken met Microsoft kan Median Technologies gebruikmaken van deze geavanceerde infrastructuur om hun data-opslag, verwerking en AI-modellen op te schalen.

2. Verhoogde Innovatiecapaciteit

Samenwerking met toonaangevende technologiebedrijven kan Median Technologies in staat stellen sneller te innoveren. Nvidia’s expertise in deep learning en AI, gecombineerd met Microsoft’s cloud en AI-diensten, kan Median Technologies helpen om nieuwe en verbeterde medische beeldvormingsoplossingen te ontwikkelen.

3. Verbeterde Efficiëntie en Schaalbaarheid

De cloudoplossingen van Microsoft Azure kunnen Median Technologies helpen om hun diensten efficiënter en op grotere schaal te leveren. Dit is vooral belangrijk voor het verwerken van grote hoeveelheden medische beeldgegevens, wat vaak veel rekenkracht en opslagruimte vereist.

4. Competitief Voordeel

Door te profiteren van de geavanceerde technologieën en diensten van Nvidia en Microsoft kan Median Technologies een concurrentievoordeel behalen. Dit kan hen helpen om voorop te blijven lopen in de medische technologie-industrie en hun marktaandeel te vergroten.

5. Versterking van het Ecosysteem

Een samenwerking met grote spelers zoals Nvidia en Microsoft kan Median Technologies ook helpen om hun netwerk uit te breiden en nieuwe marktkansen te verkennen. Het kan leiden tot strategische partnerschappen en toegang tot nieuwe klanten en markten.

6. Betrouwbaarheid en Reputatie

Samenwerken met gerenommeerde bedrijven zoals Nvidia en Microsoft kan de geloofwaardigheid en reputatie van Median Technologies versterken. Dit kan vertrouwen wekken bij klanten, investeerders en andere stakeholders.

7. Ondersteuning voor Onderzoek en Ontwikkeling

Nvidia en Microsoft hebben beide aanzienlijke middelen toegewijd aan onderzoek en ontwikkeling (R&D). Door samen te werken met deze bedrijven kan Median Technologies profiteren van hun R&D-initiatieven, wat kan leiden tot de ontwikkeling van baanbrekende technologieën en toepassingen in de medische sector.

In het kort biedt een samenwerking met Nvidia en Microsoft Median Technologies niet alleen toegang tot geavanceerde technologieën en infrastructuur, maar ook strategische voordelen die hun positie op de markt kunnen versterken en hun capaciteiten op het gebied van medische beeldvorming en diagnostiek kunnen uitbreiden.