Novacyt…hoe nu verder

Novacyt CEO: we are close to this

Vorige week kwam Novacyt met goed nieuws. De bestaande schulden zijn geherfinancierd en Negma en de o zo verwoestende OCABSA is er niet meer. Kortom, de aandelenpers is stop gezet en er komt geen directe verwatering meer.

Dit was natuurlijk voor de aandeelhouders super belangrijk. Ook belangrijk is dat er 2 miljoen aan werkkapitaal vrij komt! Tijdens de cijfers werd gezegd dat juist door het tekort aan werkkapitaal het bedrijf niet zo hard kon groeien. De CEO zegt in het laatste PB het volgende:

This new financing addresses the working capital constraints

Het afkopen van Negma kost natuurlijk wel geld. Dus we moeten niet kijken naar de volgende cijfers maar meer naar het grote plaatje. En ook kijken naar de verbeterpunten van de totale deal. Zo is de lening van Vatel verlengd met 12 maanden zodat de jaarlijkse lasten met 440.000 dalen. Ook is er een stabiele situatie gecreƫerd waarin er voldoende geld is. De focus kan nu 100% liggen op groei.

Maar daarmee is Novacyt er nog niet. Ik denk dat de volgende stap het stopzetten van de AIM listing zal worden. Ze hebben er niks aan gehad en ik denk dat ze zelf ook inzien dat ze het geld dat ze aan die listing kwijt zijn beter kunnen besteden.

Ook komt er nog dit jaar een update omtrent Novaprep. Ik verwacht hier niks van dus een eventuele sale zal een meevaller zijn.

Het koersverloop de komende maanden zal interessant zijn. Ik hoop natuurlijk op een Genomic Vision achtige move na een goede deal in de VS of China bijvoorbeeld. De kansen aan de onderkant zijn grotendeels weggehaald. Het is nu zaak dat het bedrijf weer op de radar komt van beleggers.

Be the first to comment

Leave a Reply