Novacyt CEO: we are close to this

Novacyt…. stilte voor de storm

De laatste weken ben ik bezig geweest om Novacyt te bombarderen met mails over de communicatie, zeg maar het gebrek aan communicatie. Ik heb het hier al vaker over gehad. Maar ik krijg wel het gevoel dat ik iets voor elkaar heb gekregen en dat men anders over het PR beleid is gaan nadenken. Dit heb ik niet alleen gedaan. Ook een andere Nederlandse trader heeft goede contacten en samen proberen we de CEO te overtuigen dat ze echt meer aan de PR moeten doen. Vorige week was er eindelijk dan een “nieuwtje” en vandaag kwam het verslag van de AVA.

Daarin werd veel gerept over kapitaalsverhogingen maar na navragen bij het bedrijf bleek dat dit vooral een kwestie van indekken is. Men wil gewoon uitermate flexibel zijn en als zich een kans voordoet, dan wel men snel kunnen schakelen. Logisch! Als je buurman een Porsche heeft en geldproblemen en jij kan die Porsche direct contant aftikken, dan ben je spekkoper. Als je eerst naar de bank moet voor lening, tja, daar zit je buurman niet op te wachten. Kortom, hetzelfde verhaal als bij CPST en als bij IMV, alle papieren zijn in orde gemaakt voor een “als dan”event.

Nu ben ik niet zelf bij de AGM geweest in Parijs, ik was er wel graag geweest maar dat terzijde, gelukkig hebben we het Internet nog. Op Boursorama las ik de volgende reactie: (door google translate gehaald)

Het personeel heeft er ook aan herinnerd ons het contrast tussen de cijfers verbetering (toename van de omzet, ebida netto verbetering te verhogen, ontwikkeling heeft internationale ) en de markt die geen rekening lijkt te houden met deze ontwikkelingen in de aandelenkoers. De hoop van het management met betrekking tot de aandelenkoers op de lange termijn zou zijn dat de prijs zou moeten terugkeren naar ten minste driemaal de huidige prijs over een periode van twee, drie jaar. Dit blijft natuurlijk een “wens”. Met betrekking tot het feit dat de koers lijkt te zijn “knie” een bodemprijs, ondanks het goede nieuws van het begin van het jaar, de leiders geloven niet dat het geval te zijn.

Even voor de duidelijkheid, dit komt van een forum dus of het waar is…. in hou een slag om de arm. Ik heb de PR dame wel gevraagd om een transcript van de AGM en hopelijk kan ik dan bovenstaand verhaal bevestigen. Het positieve aan dit verhaal is dat er dus MEER aandeelhouders zich gaan roeren en dat men eindelijk de hete adem in de nek voelt. Op PR gebied heb ik een aantal verbeterpunten voorgedragen. Natuurlijk is het mooiste als de koers vanzelf en geheel natuurlijk de weg naar boven inslaat. De kansen zijn er! De Golden Cross ligt voor het oprapen want de MA200 ligt onder 0.72 en de MA 50 op 0.692. Een paar weken boven de 0.72 en we krijgen die Golden Cross. En dan krijgen we gezelschap van heel wat TA gerelateerde algoritmes 🙂

novacyt

Leave a Reply