Ponzi Porto in januari

Het zal geen verrassing zijn…maar mijn Ponzi Porto doet het beroerd. Waar de S&P 500 tot en met vandaag een rendement van 5.5% heeft gemaakt, doen mijn fondsen het slecht.

Novacyt: + 1.74%
IMV: -15.32%
CPST: -8.44%

Natuurlijk had ik het graag anders gezien maar het is voor mij geen aanleiding om deze fondsen te verkopen. Een andere toelichting:

Novacyt
De cijfers zijn gewoon goed en de doelstelling om in 2018 winst te draaien zal volgens de CEO behaald worden. Althans, hij heeft me gezegd dat ze VERY CLOSE zijn bij het behalen van dat doel. Veel personeel aangenomen, extra productieruimte… alles duidt op groei, groei en groei. Ga ik dan verkopen? Nee. Is het frustrerend dat de koers zo reageert? JA!

IMV
Ok, die financiering had ik niet zien aankomen want ik dacht dat de listing aan de NASDAQ voor voldoende geld zou zorgen. Maar volgens de CFO moet je juist voldoende geld in kas hebben om een listing succesvol af te ronden tegen een goede prijs. Ook in de onderhandelingen met partners is een gevulde kas van belang. De resultaten zijn uitmuntend dus ik blijf lekker long.

CPST
Ok, dit fonds is een turnaround kandidaat. Ik heb er al veel over gezegd en ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit minimaal 100% gaat opleveren in 2018. De zwakke dollar, de sterke olieprijs, de sterke economie, de nadruk op energie efficiĆ«ntie, de groeinde pijplijn, de verbeterende marges, bijne break even op EBITDA nivo…. alleen niemand die er nog geld in wil steken. Het bedrijf heeft door de jaren heen een slechte naam gekregen en dat vertrouwen moet terug worden gewonnen. En dat gaat stap voor stap. In Q4 2017 is er een partij ingestapt die 2% van de aandelen gekocht heeft. Als er 1 schaap over de dam is…..ik blijf LONG en bij een stijging ga ik bijkopen!

Be the first to comment

Leave a Reply