Rendement H1 2018: 20.57%

Zo, de eerste zes maanden van 2018 zitten er op. Ik heb een rendement gemaakt van 20.57% en daar ben ik tevreden mee. Helemaal tevreden ben ik niet want ik heb een paar fouten gemaakt. Beginnersfouten en dat mag niet. Belangrijkste fout was het negeren van een stoploss nivo in Delta Drone en daardoor sta ik ondertussen op ruim 6000 verlies op dat fonds. Ook met OPTT maakte ik een fout en sta ik op 5200 verlies. Ik had goed dat dat er een PR zou komen, ik had alleen niet gezien dat er een ATM actief was. Ook heb ik me mee laten slepen in de future handel begin dit jaar. De markt was reuze volatiel en de DOW en Nasdaq vlogen alle kanten op. Normaal gesproken ben ik dan op mijn best, maar nu zat ik telkens verkeerd en dat resulteerde in flinke verliezen, zo rond de 7000. Ook met Stentys had ik veel pech. Ik zat fors long en toen kwam er een claim emissie. Jaren geleden deden ze hetzelfde en toen knalde het aandeel op 1 dag met 60% omhoog. Ik hoopte op dat scenario maar toen dat uitbleef, dikte mn verlies in dat fonds snel aan.

Maar natuurlijk ook veel zaken goed gedaan. Zo doet van mijn top 3 aandelen (CPST, IMV en Novacyt) het aandeel CPST het beste met maar liefst +85%. Geen haar op mn hoofd die denkt aan verkopen en ik verwacht dat ik in december kan genieten van een 200% rendement. Novacyt staat voor het jaar op 0.0% en daar verwacht ik de komende maanden ook veel van. Ze laten eindelijk wat persberichten zien en over 3 weken zijn de cijfers. Spannend! IMV tot slot staat voor dit jaar in de min, een kleine 10%. Ze komen deze zomer nog met veel nieuws dus ik ben benieuwd wat dat met de koers gaat doen. Knallers qua trades waren Ablynx, Gaussin, Kiadis, Atari en natuurlijk Pharming.

Voor de komende 6 maanden wordt het tricky. De beurs is en blijft soms echt nerveus met dalingen en stijgingen vanuit het niets. Ik blijf dezelfde tactiek hanteren en blijf speuren naar kansen en als die kansen gaan bewegen, dan ga ik all-in. Zo heb de laatste dagen wat MDxhealth gekocht in anticipatie op een doorbraak van de EUR 4,-. Ze hebben genoeg geld in kas door de recente emissie op 3.60 en de FA vooruitzichten zijn goed. Bij een slot boven de EUR 4,- volle bak long dus om de vieze smaak van de opgelopen verliezen die zijn veroorzaakt door domme fouten weg te spoelen. Ik blijf alert en zet onder alles een stoploss want in deze markt is dat echt noodzakelijk.

Ik hoop dat iedereen de afgelopen 6 maanden heeft geprofiteerd van enkele tips. Ik doe er alles aan om van H2 2018 een denderend succes te maken!

Leave a Reply