Suso tipt: SHOO

top 3 stijgers en dalers

Dit keer een stukje over een aandeel wat de kijkers van de film The Wolf of Wall Street (2013) misschien wel bekend voorkomt. In deze film, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, opent Jordan Belfort een brokerskantoor Statton Oakmont genaamd. In dit kantoor worden kleine beleggers waardeloze aandelen aangesmeerd met misleidende informatie en met als enige doel dikke commissies binnen te slepen. Op een gegeven moment komt er een beginnend modeontwerper en zakenman een presentatie van zijn nieuwe schoenenlijn geven, dit is Steven Madden. De brokers van het kantoor krijgen de opdracht om kosten wat kost zoveel mogelijk aandelen van Steven Madden´s bedrijf te verkopen. De opbrengsten van deze illegale praktijken werden uitgegeven aan dure autos, jachten, drank en drugs. Dit gaat een tijd goed, maar uiteindelijk worden zowel Jordan Belfort en Steven Madden de gevangenis in geslingerd voor koersmanipulatie en fraude.

Genoeg over de film, in het echte leven zit Steven Madden 2 jaar in de cel maar eenmaal eruit pikt hij de zaak weer op en heeft het nu veranderd in een biljoenen bedrijf. Steven Madden (SHOO) doet in schoenen voor dames, heren en kinderen, handtassen en accessoires. Het bedrijf loopt goed en heeft de laatste tijd elke keer de verwachtingen van de resultaten overtroffen. Maar de hele tradewar affaire heeft veel negatieve invloed op het aandeel SHOO gehad. Veel van hun producten worden in China geproduceerd en de belasting op geimporteerde producten uit China is de laatste tijd flink omhoog gegaan. Maar de extra 10% import belasting die in September in zou gaan is uitgesteld naar December wat de koers op korte termijn een impuls kan geven. Steven Madden is ook al een tijdje bezig om zijn productie van China naar Combodja te verplaatsen.

Ik heb afgelopen vrijdag een positie genomen net onder de 30,00. De koers zit nu aan de onderkant van een kanaal, de Stochastic staat op oversold en de MACD negatief maar stijgende. Bij een slot boven de EMA9 en een positief beurssentiment denk ik dat een koers van 33,00 wel haalbaar is en dat is toch zo´n 10% vanaf de huidige koers. Met een stoploss rond de 28,70 en een koersdoel van 33,00 heb ik een R/R Ratio van 1/2,35.

Door alle tweets van onze beste blonde vriend is het de laatste tijd wel erg lastig om te swingtraden dus ik blijf voorzichtig en zodra de trade de goede kant opgaat zal ik mijn stoploss mee omhoog schuiven.

Succes allemaal!

Suso.

Be the first to comment

Leave a Reply