Suso tipt: Twitter

Dan zal ik de aftrap maar nemen en een stukje schrijven over een aandeel wat ik in het vizier heb. Het is een aandeel wat iedereen kent, velen gebruiken maar waar ik weinig over hoor, ik heb het over Twitter (TWTR). Een aandeel wat eind 2013 succesvol naar de beurs ging op de NYSE met een goed begin van +73% op de eerste dag, de koers kwam boven de 74$. Echter ging het de maanden/jaren daarna minder goed en kwam de koers eind 2015 zelfs onder de IPO prijs van 26$ waar het verbleef tot eind 2018. Sindsdien is het aandeel wat hersteld en stond de koers afgelopen vrijdag bij het slot op 36,25$. Zelf heb ik afgelopen maandag al een kleine positie genomen op 35,60$ en het kan zijn dat ik die de komende dagen nog uitbreid.

Ik heb de positie genomen omdat het technisch plaatje er om dit moment naar mijn mening mooi uitziet. In de grafiek kun je zien dat de gap van 23 april mooi gesloten is en dat daarna een soort van dubbele bodem is gevormd waarvan die tweede bodem ook nog samenvalt met de stijgende trendlijn. De koers staat op dit moment net boven de 9 en de 20 EMA wat een goed signaal is voor de korte termijn. Het enige nadeel is dat de dalende korte termijn trendlijn nog niet doorbroken is, normaal gesproken is het natuurlijk beter hierop te wachten maar ik heb het idee dat die trendlijn er de komende dagen aan gaat. De reden daarvoor is dat de cijfers eraan komen.

Op 26 juli voorbeurs komt Twitter met de tweede kwartaal cijfers en ik verwacht in aanloop naar deze datum een verdere stijging van het aandeel. De gap van 23 april waar ik het net over had kwam doordat de cijfers van het eerste kwartaal veel beter dan verwacht waren en de koers schoot daardoor 18% omhoog. De verwachtingen zullen deze keer dus ook hoog zijn en ondanks dat ik denk dat Twitter een mooi aandeel kan zijn voor de lange termijn zit ik erin voor de swingtrade en als de trade de goede richting opgaat ga ik er hoogst waarschijnlijk voor de cijfers uit.

Mijn eerste doel ligt rond de 38,50 waar een kleine weerstand is en heb mijn stoploss rond de 34,70 geplaatst waardoor mijn R/R Ratio boven de 1:3 is. Boven de 38,50 ligt er een dikke weerstand rond de 40/41.

Ik hoop dat dit stukje nuttig is voor de andere bezoekers van de site. Natuurlijk niet vergeten dat de beurs de beurs blijft en hoe mooi het technisch plaatje en de vooruitzichten ook zijn er hoeft maar één grote man op de verkoopknop te gaan drukken en alles valt in duigen.

Ik wens iedereen succes.

Suso.

1 Comment

Leave a Reply