Tijd voor bezinning

Deze eerste maanden van het jaar zijn bizar. Natuurlijk is het leed dat COVID-19 veroorzaakt verschrikkelijk. Ook in mijn eigen familie kring is er een besmetting. Hopelijk blijft het bij 1. Zakelijk gezien wordt mijn eigen onderneming ook getroffen. Maar dat is te overzien. Iedereen hoopt dat het snel voorbij is. Biotech bedrijven, ziekenhuizen en andere zorgspecialisten zetten zich 1000% in om deze crisis zo snel mogelijk onder de duim te krijgen. Laten we hopen dat we snel ontwaken uit deze nachtmerrie.

Beleggen doe ik al meer dan 20 jaar en nog nooit heb ik me zo vreemd gevoeld. Geld verdienen aan een virus dat dood en verderf brengt, heel onwerkelijk maar wel de realiteit. Het enige dat ik kan doen is de adviezen van het RIVM opvolgen. En proberen om op de beurs het salaris te verdienen dat eigenlijk uit mijn onderneming moet komen. Want niemand heeft een glazen bol, ik ook niet. Ik ben dan ook een stuk voorzichtiger geworden en kapitaalsbehoud staat nu in dikke letters op mijn bureau geschreven!

Behaalde resultaten YTD

Ik werk met 2 porto’s en ook met 2 brokers, Binck en Lynx. Als de ene broker kampt met problemen, dan kan ik dat hedgen via de andere broker. En in de maand maart had Binck vaak genoeg problemen. Al met al kan ik tevreden zijn met mijn behaalde resultaten.

In de Binck porto heb ik 62% gemaakt tot nu toe. Ik zat grotendeels cash of short tijdens de flinke correctie en tijdens het herstel zat ik fors long. Goede timing dus.


Bij Lynx heb ik het nog beter gedaan met ruim 137% rendement. In deze porto zitten de winsten van onder meert CEMI en Novacyt.

Lastig
Ik vind de beurs op dit punt moeilijk in te schatten. Enerzijds is het goed nieuws dat er minder sterfgevallen zijn en dat verschillende landen de winkels e.d. weer open gooien. Aan de andere kant gaan bedrijven dit nog lange tijd merken. In onze economie werkt alles door…soms met vertraging.

Toch verwacht ik dat de beurzen een nieuwe dalingsfase ingaan. De Nasdaq 100 noteert weer groen voor 2020 en dat is waanzin natuurlijk. Netflix, Amazon, Nvidia en veel andere tech fondsen herstelden gigantisch hard. Maar grote bedrijven zoals Boeing en Expedia zullen nog lange tijd last ondervinden. Een recessie is op handen en de verkiezingen in de VS komen ook steeds dichterbij. Kortom, ik denk dat kort op de boel spelen in combinatie met veel cash de komende maanden mijn game play zal zijn.

Natuurlijk blijf ik elke dag loeren op long en short kansen. En die blijf ik ook gewoon delen.

3 Comments

Leave a Reply