Update Ponzi Porto

top 3 stijgers en dalers

Nou…de vlam slaat goed in de pan en beurzen zijn in risk modus. En helaas hoort dat er bij. Bomen groeien niet tot in de hemel. Ik heb de laatste weken flink nagedacht over Ponzi Porto. Helaas hebben mensen mij blindelings gevolgd en die koesteren wrok. Ik heb altijd gezegd, en nog steeds, je bent zelf verantwoordelijk. Ik koop geen Shell of ING maar risicovolle aandelen. De kans op een klapper is groot, de kans op een sof natuurlijk ook. Kortom, tijd voor een schone lei. Maar allereerst een update van de fondsen in porto.

IMV

IMV heb ik van de week gemaild. De slechte koersperformance zat me echt dwars. Ik vroeg hem naar zijn mening over het koersverloop en over het gebrek aan institutionele steun na de plaatsing in de VS. Ook vroeg ik wat de stand van zaken is met de andere onderzoeksgebieden zoals RSV. Ik kreeg snel reply van de CEO:

Market conditions are difficult for all IO companies. It is not specific to IMV. Without our results and pipeline we would be in a much more challenging situation. Most of our direct competitors (aduro, advaxis, gritstone, neon) have lost 5-10x their value. Even Moderna, the most successful ipo ever in biotech, has lost more than half its value despite positive results at ASCO. When Incyte failed last year the market went from hype to heavy skepticism. It is now a “prove it to me” market. Only final efficacy clinical results with strong evidence of superiority will move the needle. Fortunately for us our pipeline and clinical design is exactly built for that.We are focused on delivering as much data as we can by the end of the year. For the other programs in collaborations we will report when we have something tangible as it not core.

Kortom, de hele sector doet het niet goed en dat trekt IMV omlaag. Feit dat insiders blijven bijkopen en een groot belang hebben, blijft veel vertrouwen geven. Net als de recente resultaten. Deze week zijn de cijfers en komt er een update over de patiënten in de Merck Basket trial. Dit kan een koerstrigger zijn.

CPST

Helaas blijft het aandeel wegzakken ondanks een record deal van een paar maanden terug. Het aandeel komt pas weer echt in de picture als er een kwartaal met winst / BE wordt afgesloten. Ook CPST komt deze week met cijfers. Natuurlijk was het grootste deel al bekend maar nu krijgen we te horen wat er onderaan de streep overbleef. En er is een webcall en wie weet komt er een goede outlook voor de rest van het jaar. Helaas kreeg het bedrijf te maken met een slecht onderdeel en had daar zware naweeën van. Die problemen zijn achter de rug en het bedrijf is verder geoptimaliseerd. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat het snel winstgevend kan worden.

Integragen

Goede cijfers maar het bedrijf is niet sexy genoeg voor grote jongens. En zonder steun van grote fondsen zal dit aandeel een beetje ronddobberen rond de huidige koers. Een overname kan denk ik zomaar gebeuren omdat het bedrijf nu eindelijk zwarte cijfers weet te schrijven en als onderdeel van een groter geheel zeker van meerwaarde kan zijn.

Novacyt

Vorige week kwamen de cijfers. Die waren goed. Even een quote uit het PB:

During the first half of 2019, despite the working capital challenges, the Company produced a record sales growth period and repaid over €1m of its principal debt balance.

Helaas is de koers giga gesloopt door Negma. Novacyt had EUR 2 mln nodig en helaas gingen ze akkoord met een slopende equity line. Inmiddels is het aantal uitstaande aandelen opgelopen tot +/- 40 miljoen. In tegenstelling tot andere fondsen die ook een EQ line hebben, weet Novacyt te groeien en ook voldoende cashflow te generen om schulden af te lossen. De CEO is dan ook van plan om de huidige EQ line te herfinancieren. Dit is ook te lezen in de nieuwe presentatie van juli 2019 die online staat. Hoe die herfinanciering eruit komt te zien, ik heb nog geen idee. Maar dat het grote kansen biedt, dat is zeker. Gelukkig zijn er de laatste dagen flinke volumes gedraaid en zal Negma flink verkocht hebben. We moeten afwachten tot de volgend update om te kijken hoeveel er nog openstaat. En uitvinden of Novacyt genoeg heeft aan die 2.000.000 of dat er maximaal geconverteerd gaat worden. Het totale bedrag is 5.000.000 over de komende jaren. Als ze er in slagen om de EQ-line om te zetten in een lening, dan staat de boel er anders voor. Maar zoals altijd…veel slagen om de arm houden. Ik heb vorige week 40k binnengekregen op 0.0630 en probeer dit uit breiden naar 400.000. Op koers onder 0.067, de nominale koers. Want naar mijn weten mag er niet lager geconverteerd worden.

Be the first to comment

Leave a Reply