Valneva, biotech play met 100+ mln in sales

Valneva volg ik al jaren en heb er vaak in gehandeld. De laatste tijd ligt het aandeel er suf en saai bij. De volumes lagen vroeger altijd rond de 100k, nu is dat de helft. Tel daarbij de algo’s op en het aandeel komt niet meer van zn plek. Dat zien we ook terug in de grafiek.

sinds juli 2018 in een dalende trend

Nu kwam het bedrijf recent met de mededeling dat het management team aandelen heeft gekocht.

Saint Herblain (France), August 19, 2019 – Valneva SE (“Valneva” or “the Company”), a biotech company developing and commercializing vaccines for infectious diseases with major unmet needs, announces today that all members of its management board have purchased ordinary shares in the Company. The total volume of stock purchased is approximately fifty thousand shares.

Maar er zijn meer partijen die gekocht hebben de afgelopen maanden. En dat zien we terug in een sheet die in de recente IR presentatie staat. Sheet nummer 24 om precies te zijn.

De Free Float is in mei 2019 maar 37.8% t.ov. 47.6% in oktober 2018. Kortom, bij 91 miljoen uitstaande aandelen zijn dat 9 miljoen aandelen die nu in vaste handen zitten. En dat is iets wat je graag wilt zien. Betrouwbare fondsen uit VS en de EU die aandelen opnemen uit de float. Opmerkelijk vind ik wel dat de aandelenkoers hier weinig op gereageerd heeft. Kortom, er zijn steeds minder aandelen vrij verhandelbaar.

Fundamenteel sterk

We raden iedereen aan om de presentatie te lezen. Dan zie je een bedrijf met een groeiende omzet 15-20% per jaar, voldoende cashflow om de R&D te betalen, een sterke pijplijn en een sterke balans. Kortom, een aandeel dat inkomsten heeft en tegelijkertijd die inkomsten aanwendt om nieuwe producten op de markt te brengen. De aankopen van het management team geven mij voldoende vertrouwen om een positie in te nemen.

Be the first to comment

Leave a Reply