Wanneer komt CEMI met een COVID 19 test?

In de VS krijgt het virus ook meer voet aan de grond… kwestie van tijd voordat Chembio (CEMI) ook gaat stijgen. Chembio is een vooraanstaand point-of-care diagnostiekbedrijf gericht op het opsporen en diagnosticeren van infectieziekten. Het gepatenteerde DPP-technologieplatform van het bedrijf, dat een kleine druppel bloed uit de vingertop gebruikt, levert hoogwaardige, kosteneffectieve resultaten op in ongeveer 15 minuten.

In combinatie met de uitgebreide wetenschappelijke expertise van Chembio, biedt de nieuwe DPP-technologie brede markttoepassingen die verder gaan dan infectieziekten, en een aantal daarvan wordt momenteel actief ontwikkeld door samenwerkingspartners. De producten van Chembio worden wereldwijd, rechtstreeks en via distributeurs, verkocht aan ziekenhuizen en klinieken, artsenpraktijken, klinische laboratoria, volksgezondheidsorganisaties, overheidsinstellingen en consumenten

Met de DDP techniek kunnen ze binnen 10-15 minuten al zeggen of iemand besmet is of niet. En dat is dus flink sneller dan de testen die nu worden gebruikt. Enfin, ze moeten natuurlijk eerst met een test komen. Belangrijk is wel dat ze een geschikte productie faciliteit hebben. Juist op een plek waar het virus nu in alle hevigheid toeslaat.

We hebben twee belangrijke goedkeuringen ontvangen van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO. Eerst ontvingen we de goedkeuring van de WHO voor de kwalificatie van onze productiefaciliteit in Maleisië, waarmee het bedrijf onze STAT-PAK HIV-tests in Maleisië kosteneffectief kan produceren en internationale markten kan bevoorraden. Ten tweede hebben we de voorafgaande goedkeuring van de WHO ontvangen voor onze SURE CHECK HIV-zelftest, waarmee het bedrijf de commercialisering kan uitbreiden van wat volgens ons de gemakkelijkst te gebruiken HIV-zelftest is.

De WHO pre-Q goedkeuring betekent dat het product voldoet aan de wereldwijde normen van kwaliteit, veiligheid en prestaties en wordt gebruikt door de Verenigde Naties en andere inkoopbureaus zoals PEPFAR, Unitaid en The Global Fund om aankoopbeslissingen te nemen.

Een stukje uit een oude press release:

We believe the deployment of a rapid test for the presumptive detection of human IgM antibodies to Zika virus will be a critical tool in dealing with the ongoing spread of Zika virus, and we plan to make the DPP® Zika System immediately available in the U.S., Puerto Rico, and the U.S. Virgin Islands.”

Doe je eigen research en bekijk de goede website waar veel info te vinden is. Ik heb verschillende mensen van het bedrijf verzocht om meer info maar ze zijn terughoudend. Momenteel zoeken ze ook een nieuwe CEO dus wellicht dat de interim CEO niet durft door te pakken. Ik heb haar benaderd met wat vragen.

Momenteel staan 17.72 miljoen aandelen uit. Een groot aantal (58%) is in vaste handen. Dit geeft een free float van 7 mln aandelen.

% Held by Insiders 1 13.38%
% Held by Institutions 1 44.39%

Afgelopen vrijdag was er na beurs een block trade op 3.65 van ruim 495.000 aandelen. Dit was dus +/-3% van het totaal uitstaande aandelen. Met een slot op DH van 3.94 lijkt me dit nobrainer om long te zitten.

Risico’s
Natuurlijk zijn er ook risico’s aan dit aandeel verbonden. Het kan zijn dat er helemaal geen test wordt ontwikkeld. Geen ramp want dit zit ook nog niet in de koers verwerkt.

Het bedrijf maakt wel verlies maar heeft voldoende cash (>20miljoen) om de doelstellingen voor 2023 te realiseren. Dit houdt in een omzet van 100 miljoen tegen een marge van 50%.

Doe altijd je eigen onderzoek en neem altijd je eigen beslissingen.

Be the first to comment

Leave a Reply