Wat wordt de nieuwe trend?

Het mooie van Internet is dat je eenvoudig zaken samen kan bespreken. En het lijkt me zinvol om te kijken of wij de trend / sector van 2021 kunnen vinden. En dan kunnen profiteren van aandelen in die sector.

Als ik kijk naar bepaalde aandelen in bijvoorbeeld de waterstof sector, dan denk ik had ik maar…

En wat te denken van de cybersecurity sector….

en de grafiek van Tesla laat ik al helemaal weg. Deze sector/trends zullen doorzetten maar de markt loopt wel heel ver vooruit. En dan is het lastig instappen als een aandeel al een mega performance heeft laten zien. Dan is het wellicht slimmer om te kijken naar nieuwe, opkomende sectoren. En dat is wat ik de komende 2 weken ga doen. En hopelijk krijg ik goede input van jullie. Dus zet trends / ideeen / sectoren in de comments / chat en dan kunnen we kijken hoe of wat!

10 Comments

  1. Update HCHC, heeft Beyond6, afdeling groene energie verkocht, dit was 1 van de redenen dat ik dit aandeel voor de LT had.
    Ik wacht nog een 6 mnd om te kijken wat er volgt; 5 jan nog PB omtrent Cryo. Enkel ter info, momenteel overbought.

  2. Idd zoals La Reina zegt EV , maar dan ook bedrijven die ervoor zorgen dat de aanlevering en opslag van electriciteit gewaarborgd blijft, aldus alternatieve/groene energie. Voor de opslag dan batterijmodules, laadstations en de grondstoffen hiervoor. Voor de LT Porto heb ik dan ook BLNK (hier gepost in juni ofzo) en BEEM wat betreft laadstations ed. Voor Alternatieve energie heb ik nu HCHC in LT Porto. (deze moet nog wat fundament bouwen). Een andere zeer belangrijke industrietak vind ik Artificiële Intelligentie.

  3. Groene energie/full electric: Ik blijf erbij dat Gaussin, ondanks de enorme stijging, nu (na 5 dagen daling) nog steeds koopwaardig is en nog een mooie rit kan maken (naar boven dan wel te verstaan). Er komen als het goed is nog wat deals aan, ook tentakels in UPS en Amazon. Maar die laatste 2 zie je wel afgebeeld op plaatjes van Gaussin karretjes, maar er is nog niet helder over gecommuniceerd in de zin van deals, dus ikzelf ga daar op wachten.

  4. Groene energie is, zoals Nunu al zei, opkomend. Energie uit kernfusie i.p.v. -splitsing is nog onderbelicht, maar veel bedrijven zijn hiermee bezig. Ik zou persoonlijk op de lange termijn niet inzetten op wind- en zonne-energie.

  5. Een nieuwe sector of trend is ‘t niet in 2021 maar ben wel benieuwd naar benutting van potentieel en toepasbaarheid van drones. Paar weken terug een artikel in Financial Times: https://www.ft.com/content/95cc17b6-88a5-47b0-a773-f247942a9a8f
    “Amazon lays off dozens of employees at drone programme.” Betreft artikel over investeringen en strategie in hun drone delivery programma waarbij zij ‘t over een andere boeg gooien. Biedt wellicht veel mogelijkheden voor drone producenten…

Leave a Reply