Watchlist: Maandag 3 februari

Afgelopen vrijdag zakten wereldwijd de belangrijkste indices met ruim 2%. Nu ook bedrijven als Apple en Ikea de winkels dichthouden, heeft dat natuurlijk directe invloed op de omzet en winst. En niemand weet hoe lang het coronavirus de markten nog in haar greep gaat houden. Het wordt belangrijk om te kijken wanneer er een top gezet is gezet in het aantal nieuwe ziektegevallen. Zodra we die zien, wordt het tijd om afscheid te nemen van fondsen die juist door het Coronoavirus hard zijn gestegen.

Zo ver is het echter nog niet en dus zullen de koersen maandag weer onder druk staan. Ik verwacht veel volume in de volgende fondsen:

Novacyt

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Ik heb het bedrijf gevraagd om de cijfers ten aanzien van de bestelde testen maar hier geeft het bedrijf in de loop van de week meer duidelijkheid over. Ik durf wel te zeggen dat Novacyt het qua PR uitermate goed heeft gedaan. En het zal ook extra omzet opleveren. Hoeveel…dat is alleen maar gissen. Zodra ik meer weet, deel ik het hier. Ik blijf voorlopig long met mijn stukken en ik zie een verkoopmoment komen als er er geen nieuwe ziekte gevallen bijkomen.

Qua TA denk ik dat Novacyt ruimte heeft tot de 0.90. Op dat niveau heeft het bedrijf een beurswaarde van 56 miljoen. Op dat niveau zit er veel fantasie in de koers en lijkt het me een mooi moment om het grootste deel te verkopen. Nogmaals… als het nieuws echter blijft verslechteren qua aantal besmettingen, dan zal de koers zeker de 1.00 passeren.

Chembio (CEMI)

Dit is een bedrijf dat denk ik ook gaat profiteren van het virus. Zie de website:

Onze producten voldoen aan de hoogste normen voor nauwkeurigheid en superieure prestaties om zwanger te worden en de verspreiding van infectieziekten te voorkomen. Onze innovatieve oplossingen, zoals het Chembio Dual Path Platform (DPP ® ), maken POC-testen sneller, nauwkeuriger en kosteneffectiever. En alle producten van Chembio zijn ontworpen, ontwikkeld, getest en geproduceerd in onze vestiging in Medford, NY, VS.

Nu heb ik al gemaild met het bedrijf en ze zijn aan het afwegen of ze wel of niet een test moeten ontwikkelen. Kortom, een spannende ontwikkeling. Daarnaast staat het bedrijf er qua FA prima voor. Er wordt 40 miljoen omzet gedraaid en afgelopen jaar was er groei in de belangrijkste markten. Ik zit al anderhalve week long met een gemiddelde van 4.25 en blijf voorlopig long. De vraag naar dit soort producten zal door het Corona virus neem ik aan alleen maar toenemen.

Flow Traders

De VIX ging door het dak vrijdag en een hogere VIX betekent doorgaans dat Flow traders meer verdiend. Echter, die correlatie is de laatste jaren steeds minder sterk. Maar als je tijdens beurs chaos toch een fonds wilt kopen, dan koop je FLOW. Op 7 februari komen ze met cijfers. Die zullen denk ik niet meevallen. Echter, we zagen in oktober ook een mooie pre run in het aandeel. En op de dag van de cijfers ging het aandeel zwaar onderuit. Ik ben long en ga los op donderdag.

Visiomed

Een echte pennystock met een rijke geschiedenis als het gaat om wilde bewegingen. Ze maken onder meer thermometers en daar kan wellicht ook extra vraag naar ontstaan. Het zal me niks verbazen als er komende week een persbericht naar buiten komt. Op de watchlist

Crossject

Ook dit bedrijf kan in de schijnwerpers komen. De techniek van naaldloos injecteren van medicijnen is reuze interessant en wordt nu al getest in het Amerikaanse leger. Op de watchlist.

Theradiag

De laatste dagen was er veel speculatie in dit aandeel. Het tikte vorige week zelfs even de 2.40 aan maar sloot onder de 1.60. Lekker volatiel dus. Ze hebben een diagnostische bedrijfsonderdeel en het is me niet helder of ze extra omzet kunnen gaan halen uit deze situatie. Ik heb het bedrijf wat vragen gesteld.

Amerikaanse aandelen

En dan is er nog een rits VS aandelen zoals CBLI, LAKE, APT, NVAX en ga nog maar ff door. Het merendeel heeft al bewegingen van 100% gemaakt dus ik zou hier pas op de plaats maken. Of long met strakke stops. Ik hoor graag nog nieuwe aandelen die min of meer gerelateerd zijn en een move kunnen gaan maken.

Het beloofd een spannende week te worden. Succes allemaal!

2 Comments

  1. Ik ook Abi. Het is belachelijk maar ondanks de winst baalde ik van automatische verkoop vrijdag. Gauw nog even teruggekocht op 0.50

Leave a Reply