Wie wordt de partner van IMV?

Ik had de CEO van IMV gemaild. Ik wilde weten hoe de strategie eruit ziet met betrekking tot OC (eierstok kanker) in samenwerking met Incyte. De resultaten uit de fase 1B/2 waren veelbelovend. Sterker nog, het waren de beste resultaten ter wereld!

Zoals jullie weten heeft Incyte in april de stekker getrokken uit een Fase 3 trial met Merck. Deze combo therapie met Epacadostat en Keytruda werkte niet beter dan Keytruda alleen. Deze trial had geen betrekking op OC maar op huidkanker (melanoom). Dit was natuurlijk een flinke tegenvaller voor Incyte. Echter, ze hebben nog steeds hoop voor epacadostat en ze hebben met IMV zelfs testen uitgebreid.

Dit betekent dat IMV nu in een win-win situatie zit. Als blijkt dat epacadostat een sterke toegevoegde waarde blijft hebben, dan zijn ze natuurlijk extreem happy om een deal te sluiten. Mocht epacadostat geen toegevoegde waarde hebben, dan betekent dat IMV met DPX-Survivac een monotherapie in handen heeft die ongekend goede resultaten laat zien.

Voor Merck geldt min of meer hetzelfde. Keytruda is al goedgekeurd voor een flink aantal toepassingen maar de concurrentie zit niet stil Grote spelers als Roche, Sanofi en Brister Meyers werken hard door. Gelukkig maar! Er zijn talloze combinaties trials aan de gang waarbij Keytruda wordt gebruikt in combinatie met een ander middel. Als IMV er in slaagt om goede resultaten te leveren in combinatie met Keytruda, en mochten deze net als bij OC stukken beter zijn dan andere combinatie trials, dan kan het niet anders dan dat er een grote samenwerking komt.

Hoe langer IMV onafhankelijk kan blijven, des te sterker staan ze in het onderhandelingsproces. Kortom, we moeten geduld hebben en de resulaten moeten voor zich spreken. Dan komen de partners vanzelf! En omdat de resultaten zo goed, moeten ze diep in de buidel tasten!

IMV

Leave a Reply